Woning verhuren Utrecht

Uw woning verhuren in Utrecht? Inter immo is al meer méér dan 25 jaar gespecialiseerd in het verhuren van woningen in Utrecht. Dat doen wij al jaren veilig en snel. Binnen 2 weken vinden wij een betrouwbare huurder die we uiteraard uitgebreid screenen.

Liever enkel aan expats verhuren? Ook dan kunt u bij ons terecht. Meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, we staan vandaag nog voor u klaar. Beoordeeld met een 9,8. No cure no pay.

N

No cure, no pay

N

98% in 2 weken verhuurd

N

Gratis promotie op Funda en Pararius

N

100% gescreende huurders

N

Incl. gratis professionele foto’s

Uw woning in Utrecht snel verhuurd met een goed huurcontract.

Wilt u uw woning in Utrecht verhuren? Goed plan, door de woningnood in de stad kan dat zeer lucratief zijn. U wilt uiteraard wél betrouwbare huurders en een goed huurcontract. Wanneer wij uw woning verhuren, werken wij alleen met huurders die uitgebreid gescreend zijn en aan onze voorwaarden voldoen.

Binnen 2 weken vinden wij een geschikte huurder; minimale leegstand dus. Wij zijn erkend met de status VBO makelaar en staan dus garant voor kwaliteit. Wat kunt u verder van ons verwachten? Gratis professionele foto’s, promotie op Fulda en andere verhuurwebsites, begeleiden van bezichtigingen en een goed huurcontract.

Na méér dan 1000 tevreden klanten, weten wij met zeker dat ook u tevreden zal zijn. Daarom werken wij op basis van no cure no pay. Dit noemen wij de Inter immo garantie!

100% garantie op betrouwbare huurders

Door uitgebreide screenings en inspecties garanderen wij een zorgeloze verhuur mét betrouwbare huurders.

Uw woning in 2 weken verhuurd

Door ons uitgebreide netwerk van 3000 kandidaten, lukt het ons al 25 jaar om een woning in 2 weken te verhuren.

Maximale huuropbrengst

Onze kennis en ervaring leidt vaak toch een maximale huuropbrengst. Dat is onze meerwaarde.

De voordelen van Inter Immo

N

Geen leegstand

N

No cure, no pay

N

Betrouwbare huurders

N

Goede huurcontracten

N

Tussentijdse inspectie huurders

N

Goede afterservice

Een woning verhuren is een serieuze zaak en dat geeft u niet zomaar uit handen. Maak daarom eerst kennis met ons en ervaar zelf onze expertise en effectieve aanpak. Wilt u weten wat uw woning waard is voor de verhuur?

Neem gerust vandaag nog contact met ons op via 030 – 227 1565 of vul het formulier in. Wij staan binnen 24 uur voor u klaar!

Ik wil meer informatie

Contacteer ons direct op 030 – 227 1565 of vul het onderstaande formulier in en wij bellen je terug.

11 + 1 =

100% betrouwbare huurders

Zo doen wij dat

Een veilige verhuurperiode vinden wij erg belangrijk. Wij doen er alles aan om dat te waarborgen. Voordat wij uw woning verhuren, voeren we uitgebreide screenings uit. Zoals: een kredietcheck, werkgeverscheck, gemeentelijke check en inkomstencheck. Ook onze nazorg – wanneer uw woning al verhuurd is – is erop gericht om een veilige verhuurperiode te garanderen.

Ontdek hoe wij werken.
Bel ons gerust op 030 – 227 1565

verhuurmakelaar utrecht
verhuurmakelaar utrecht huuropbrengst

Maximle huuropbrengst

Zo doen wij dat

Al ruim 25+ jaar kennen wij de woningmarkt in Utrecht als geen ander. Onze lokale kennis, ervaring en oog voor detail zorgt voor een maximale huuropbrengst, waar u van profiteert. U kunt écht rekenen op maximaal rendement.

Wilt u weten wat uw woning waard is?
Bel ons gerust op 030 – 227 1565

Binnen 2 weken verhuurd

Zo doen wij dat

Al 25 jaar lukt het ons om een huurder te vinden in 2 weken. Mede door ons enorme netwerk dat bestaat uit 3000 actieve woningzoekenden, onze goede reputatie en onze effectief bewezen aanpak. Uw woning krijgt alle aandacht op de belangrijkste verhuurwebsites, waaronder Funda en Pararius. Maar ook via onze eigen kanalen staat uw woning in de spotlight.

Vrijblijvend kennismaken?
Bel ons gerust op 030 – 227 1565

beste verhuurmakelaar utrecht
verhuurmakelaar utrecht huuropbrengst

Werkwijze woning verhuren in Utrecht

Uw woning verhuren in Utrecht is voor ons geen onbekend terrein. Dat doen wij dagelijks. Maar wij snappen goed dat het voor u fijn is om te weten waar u aan toe bent. Daarom staan wij voor transparantie. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Lees hier onze werkwijze in 5 stappen.

→ Bekijk hier onze werkwijze.

Woning verhuren aan expats in Utrecht

Utrecht is een gewilde stad om te wonen. De stad is centraal gelegen en door (internationale) bedrijven die hier gevestigd zijn, is Utrecht een populaire stad voor expats. Wilt u uw woning verhuren in Utrecht aan expats? Dan helpen wij u graag. Wij werken al jaren nauw samen met ons internationale netwerk. Uw woning presenteren wij aan zowel Nederlandse huurders als aan expats.

Expats zijn professionals uit het buitenland die vanwege hun expertise voor een internationale organisatie in (dit geval) Nederland komen wonen en werken. Het aantal expats dat op zoek is naar een huurwoning is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De steden die door hun ligging voor deze expats interessant zijn: Utrecht, Lelystad, Amsterdam en Almere. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Veilig en snel uw woning verhuren in Utrecht.

In onze werkwijze staat deskundigheid, veiligheid en transparantie centraal. Al ruim 25+ jaar kennen wij de woningmarkt in Utrecht, Amsterdam en ’t Gooi als geen ander. Wilt u uw woning in Utrecht veilig en snel verhuren? Wij vinden binnen 2 weken een betrouwbare huurder.

Uiteraard moet de verhuur u ook iets opleveren. Wij garanderen dan ook het maximale rendement. Inter immo heeft de kennis en ervaring in huis om professioneel en snel uw woning te verhuren. Met een eigen klantenbestand van 3000 actieve woningzoekenden (waaronder veel expats) per maand vinden wij binnen no time een geschikte huurder. Maar ook werken wij met de grootste verhuurkanalen van Nederland, zoals de websites: Funda, Pararius ed.

Neem vandaag nog contact met ons op via 030 – 227 1565.

Uw voordelen op een rij
N

No cure, no pay

N

Goede huurovereenkomst

N

3000+ woningzoekende

N

Binnen 2 weken huurder

N

25 jaar ervaring

liselotte

"Inter Immo heeft weer goed werk geleverd! Ik heb mijn appartement in Utrecht de afgelopen drie jaar verhuurd aan expats. Ik was zelf in het buitenland, maar Martin heeft goed op mijn appartement gepast en mij op de hoogte gehouden. Was niet de eerste keer. Heb al ruim 10 jaar ervaring met dit kantoor. Altijd top service!"

Liselotte

viktor

"Via mijn buren kwam ik terecht bij dit makelaarskantoor. Had nooit eerder m’n woning verhuurd, dus had veel vragen. Zodra ik belde, werd ik meteen professioneel en vriendelijk te woord gestaan. Mijn huisje in Utrecht was binnen 2 weken verhuurd. Mijn aanspreekpunt was Paulina, en ze was fantastisch! Zeker een aanrader voor iedereen die tijdelijk z’n woning wil verhuren."

Viktor

peter

"Vanaf het eerste gesprek kreeg ik meteen een goed en vertrouwd gevoel. De verhuurmakelaar van Inter Immo is altijd bereikbaar als ik vragen heb. Ze reageren en handelen ook snel. Mijn appartement in Utrecht, vlakbij het centrum, was snel verhuurd. Had ook goed contact met de huurders. Goede en snelle samenwerking, ik geef ze een 10+"

Peter

Uitgelichte woningen

Verhuurd

Blauwekapelseweg, Utrecht
€ 1700 p/m | 122 m2 | 3 slaapkamers

Verhuurd

Seoulpad, Utrecht
€ 1700 p/m | 122 m2 | 4 slaapkamer

Verhuurd

Ballotstraat, Utrecht
€ 1050 p/m | 48 m2 | studio

Heeft u vragen of wilt u advies op maat? Wij staan vandaag nog voor u klaar!

Martin Helpt u graag!
Meest gestelde vragen over het verhuren van een woning in Utrecht.
Hoe snel is mijn woning verhuurd?

In de meeste gevallen is uw woning binnen 2 tot 3 weken verhuurd. Indien blijkt dat uw woning moeilijk te verhuren is, kunt u een maximaal termijn van 5 weken aanhouden.

Hoe vinden wij een betrouwbare huurder?

Nadat wij uw woning geplaatst hebben op diverse verhuurkanalen (denk aan Funda, Pararius ed) starten wij met het selectieproces. Kandidaten kunnen uw woning bezichtigen. Als een kandidaat interesse blijkt te hebben na een bezichtiging, moet er een lijst met benodigde documenten bij ons worden aangeleverd. Zo kunnen wij de financiële positie van de kandidaat beoordelen. Wij stellen vast of de kandidaat aan de inkomenseis voldoet.
Om tot een betrouwbare beoordeling te komen voert Inter Immo diverse controle uit, zoals: werkgeverscheck, BKR controle, Gemeentelijke en Client Due Diligence check. Tevens wordt de echtheid van de aangeleverde documenten gecontroleerd en geverifieerd. Op basis van onze werkwijze, deskundigheid en ervaring selecteren wij een betrouwbare kandidaat en stellen deze aan u voor. Uiteraard heeft u het laatste woord bij het selecteren van de definitieve huurder. Inter Immo Makelaar heeft ruim 20 jaar ervaring met het selecteren en screenen van betrouwbare huurders. Wij kunnen u verzekeren van een zeer uitgebreid gescreende kandidaat.

Wat als ik geen huurder vind?

Leegstand komt zelden tot nooit voor. Uw accountmanager bespreekt het verloop van het verhuurproces. Onze ervaring van 20 jaar leert dat wij woningen binnen 2 tot 3 weken verhuren. Indien blijkt dat de woning lastig te verhuren is, maken wij samen met u een plan. Zo kan er bijvoorbeeld worden besloten om nieuwe foto´s te laten maken, aanvullende marketing, actief bieden aan eigen netwerk of de huurprijs aan te passen. Aanpassingen van de huurprijs zijn altijd marktconform.

Hoe weet ik dat een betrouwbare huurder heb?

Al ruim 20 jaar helpt Inter Immo verhuurders aan een zorgeloze verhuurperiode. Wij weten dus als geen ander waar wij op moet letten bij het selecteren van de juiste kandidaten.
Allereerst werken wij met uitgebreide (strikte) screeningsprocedures, waarbij wij grondig onderzoek doen naar de financiële- en persoonlijke achtergrond van een kandidaat. Op deze wijze sluiten wij mogelijke risicofactoren zo veel mogelijk uit. Daar waar ieder ander genoegen neemt met de verstrekte informatie, gaan onze verhuurspecialisten één stap verder. Het controleren, verifiëren en uitzoeken van aangeleverde documenten is hét startpunt dat leidt tot een zorgeloze verhuurperiode.
Alvorens wij het verhuurproces starten, dient u de huurder goed te keuren. Wij bespreken de financiële situatie van onze aangedragen kandidaat met u. Indien u een goed gevoel heeft bij de kandidaat, gaan wij over tot actie.
Doordat Inter Immo al aan duizenden mensen een woning heeft verhuurd weten wij als geen ander waar wij op moeten letten om een goede huurder te vinden.
Inter Immo verhuurt al ruim 20 jaar woningen in Almere en Amsterdam. Op basis van de opgedane ervaring en specifieke kennis over de verhuur hebben wij een strikte screening protocol ontwikkelt. Daar ieder ander genoegen neemt met de verstrekte informatie, gaan wij één stap verder. Het controleren, verifiëren en uitzoeken van aangeleverde combinatie met ervaren en deskundig personeel

Wat gebeurt er als mijn woning beschadigd wordt?

Inter Immo stelt huurovereenkomsten op waarin verhuurders goed beschermd worden tegen eventuele beschadigingen. Hoewel dat niet vaak voor komt, werken wij toch met een borgstelling. Deze wordt naar u overgemaakt. Mocht er toch schade zijn aangebracht, dan kunt u de herstelkosten inhouden op de borg.

Alvorens wij de woning overdragen aan de huurder, stellen wij een uitgebreid inspectierapport op. De staat van de woning wordt hierin vastgelegd. Het inspectierapport wordt aangevuld met een serie foto’s van de woning, voordat deze verhuurd wordt. U krijgt het inspectierapport in handen en dient hiervoor te tekenen. Zo worden eventuele misverstanden betreffende de woning uitgesloten.

Hoe zit het met de screening en inkomenscheck?

Net als bij een hypotheek aanvraag, dient een huurder allerlei documenten te overhandigen waaruit zijn/haar financiële positie goed zichtbaar is. Inter Immo verifieert deze documenten en gaat na of een kandidaat aan de inkomenseisen voldoet.
Naast een screening op basis van o.a. inkomensgegevens beoordelen wij ook of de huurder een goede match is met de woning en de verhuurder. Een verhuurder heeft uiteraard het laatste woord in de keuze van een huurder.

Waar bestaat een goede huurovereenkomst uit?

Het huurrecht is een dwingend recht. Dit houdt in dat je niet in het nadeel van de huurder mag afwijken van de bestaande wetgeving. Een goede huurovereenkomst is daarom altijd rechtsgeldig. Inter Immo werkt met een afgeleide —van het standaard— ROZ model. Hierin worden alle belangrijke artikelen omschreven. Op basis van onze kennis en ervaring nemen wij tevens diverse artikelen op ter bescherming van de verhuurder. Zo is niet enkel de huurder, maar zeker ook de verhuurder goed beschermd. Omdat wij service op maat leveren, nemen wij daarnaast eventuele wensen en eisen van de verhuurder mee in de huurovereenkomst. Uiteraard is dit in lijn met de geldende wetgeving. Door het opstellen van een duidelijk huurovereenkomst worden mogelijke discussies voorkomen.

Wat als de huurder mijn woning beschadigd?

Het huurrecht is een dwingend recht. Dit houdt in dat je niet in het nadeel van de huurder mag afwijken van de bestaande wetgeving. Een goede huurovereenkomst is daarom altijd rechtsgeldig. Inter Immo werkt met een afgeleide —van het standaard— ROZ model. Hierin worden alle belangrijke artikelen omschreven. Op basis van onze kennis en ervaring nemen wij tevens diverse artikelen op ter bescherming van de verhuurder. Zo is niet enkel de huurder, maar zeker ook de verhuurder goed beschermd. Omdat wij service op maat leveren, nemen wij daarnaast eventuele wensen en eisen van de verhuurder mee in de huurovereenkomst. Uiteraard is dit in lijn met de geldende wetgeving. Door het opstellen van een duidelijk huurovereenkomst worden mogelijke discussies voorkomen.

Hoe zit het met het opbouwen van huurrecht?
Bij een huurovereenkomst voor bepaalde tijd bouwt een huurder geen huurrechten op. Huurrechten zijn van toepassing bij een onbepaalde tijd huurcontract. De contracten worden zo opgesteld dat u duidelijk weet waar u wel of niet rekening mee kan houden. Vooraf zullen wij u goed informeren en alle opties met u doornemen.
Wat is leegstandswetvergunning?

Met een leegstandwetvergunning van de gemeente kunt u uw woning voor een periode van maximaal 5 jaar verhuren aan dezelfde huurder, zonder dat de huurder huurrechten opbouwt. Een voorwaarde voor de toewijzing van de vergunning, is dat de woning te koop wordt aangeboden. Voor de aanvraag van de vergunning betaalt u leges aan de gemeente.

Kan ik jaarlijks de huurprijs verhogen?

Als verhuurder mag u maximaal één keer per jaar de huurprijs verhogen. Ieder jaar nemen wij persoonlijk contact met u op om een eventuele huurverhoging te bespreken. Vanuit onze specifieke kennis van de markt geven advies over een gepaste huurverhoging. Hierbij nemen wij een optimaal huurrendement in acht. Indien gewenst begeleiden en verzorgen wij de huurverhoging en stellen wij een nieuwe huurovereenkomst op. Wij houden te allen tijde rekening met de marktomstandigheden en uw persoonlijke wensen.

Kan ik een niet betalende huurder eruit zetten?

Indien een huurder niet betaalt, kunt u ervoor kiezen om een incassobureau in te schakelen. Bij uitblijven van betalingen aan het incassobureau, dient u een gerechtelijke procedure te starten om de huurder uit huis te zetten.
Echter komt dit in praktijk vrijwel nooit voor. De uitgebreide en strenge screenings die wij hanteren zijn ervoor bedoeld om dergelijke situaties te vermijden. De inkomenseis die wij hanteren zijn dan ook erg hoog.